Arnoud de Graaff

Mijn studie “lichte muziek” aan het ARTEZ conservatorium, in Zwolle heb ik in 2000 cum laude afgerond met als specialisaties saxofoon en piano. Naast muziek maken in diverse bands ben ik tijdens en na mijn studie gaan lesgeven aan verschillende muziekscholen.

Lesgeven vind ik leuk en een blijvende uitdaging voor mijzelf en mijn leerlingen. Daarom ben ik uiteindelijk een eigen saxofoonschool begonnen waar ik zelf, samen met de leerlingen de lesstof kan bepalen en plezier en maatwerk voorop staat: De Goudse Saxofoonschool.

“Keep on Blowin”

Inmiddels speel ik in de bands die je op arnouddegraaff.nl kunt zien en horen. Een bijzonder hoogtepunt uit mijn muzikale carrière is mijn bijdrage aan de cd’s van Caro Emerald “Deleted Scenes From The Cutting Room Floor” en “The Shocking Miss Emerald (Deluxe)”. Het vervolg daarop met de internationale doorbraak en met de daarbij behorende tournees en optredens op grote festivals in Europa was zeer bijzonder en een hele leuke tijd. Ook bijzonder was mijn tour van twee weken door Arizona, USA in april 2013 met “A Tribute To Fats Domino”. Met deze show en “The Big Easy” zijn we aankomende seizoenen in de Nederlandse theaters te zien, ook in Gouda. In 2014 en 2015 heb ik twee zeer bijzondere tournees gedaan met de instrumentale funkband “The Jig” in Brazilië. Zo speelden we op het grootste Jazz/blues festival van Brazilië, het Rio das Ostras festival. Verder onder andere in Rio de Janeiro, Sao Paulo, Belo Horizonte, Santa Terse, Paraty en nog veel meer plaatsen, een hele ervaring!

Ik speel een Selmer  Mark 7 altsaxofoon met Selmer C ster ebonieten mondstuk, Vandoren rietbinder en Vandoren rieten sterkte 3. Mijn tenorsax is een reference 54 van Selmer met metalen Lawton 10 star B mondstuk en rieten van Vandoren sterkte 3 of 3 1/2. Mijn baritonsaxofoon is ook een Selmer, SA met metalen Brancher mondstuk LB 29 en rieten Vandoren sterkte 3.

Groeten van Arnoud de Graaff