De vijftigste verjaardag van Koningin Maxima wordt 16 mei gevierd met een muzikale show op televisie. Vanuit Carré in Amsterdam treden verscheidene bekende artiesten op met kinderen. 

Het programma staat in het teken van Máxima’s werk voor Méér Muziek in de Klas, waar ze al jaren erevoorzitter van is. De Koningin maakt zich in die rol hard voor het belang van muziekonderwijs op basisscholen.

Danique (11) en Estelle (9) Scheffers, beide leerlingen van de Goudse Saxofoonschool, vormen met Sidney Zebeda (13) uit Amsterdam de jeugdige en talentvolle blazerssectie die samen met de oprichter en docent van de Goudse Saxofoonschool, Arnoud de Graaff en Roel van Velzen het nummer “Sir Duke” van Stevie Wonder gaan spelen.

Uiteraard hebben Danique, Estelle, Sidney en Arnoud heel veel zin in dit optreden en vinden ze het een grote eer om voor de Koningin op te treden en aan deze TV show mee te werken. Er is al een paar keer geoefend en zowel de danspasjes als de muziek zitten er al goed in!

Behalve optredens zijn er reportages over de rol die muziek speelt in het leven van een aantal bekende Nederlanders die op een ander gebied dan muziek succesvol zijn, zoals André Kuipers en Shanice van de Sanden.

Een Leven vol Muziek wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en is één dag voor Máxima’s verjaardag te zien op zondag 16 mei, NPO1 om 20.50 uur.